Top 5 správ týždňa: Nemci už tankujú lacnejšie než Slováci a ľudia prišli kvôli developerovi o domy

Slovenskí motoristi by sa mohli dočkať po týždňoch zdražovania lacnejších pohonných hmôt. Nemci po znížení spotrebnej dani už tankujú lacnejší benzín v porovnaní so Slovákmi. Ľudia snívali o vlastnom bývaní, ale prišli o domy. Developer zrušil zmluvy a pýta od nich desiatky tisíc viac. Aj tieto správy priniesol ďalší prázdninový týždeň.

10.07.2022 15:56
pumpa slovnaft, benzin, tankovanie, nafra Foto: ,
debata (3)

Developer zrušil zmluvy, pýta o desiatky tisíc viac

Chceli si kúpiť rodinný dom, podpísali rezervačnú zmluvu, no developer zmluvu vypovedal a pýta ďalšie desaťtisíce eur navyše. Po tom, čo denník Pravda upozornil na prípad pani Jany, ktorej developer zrušil rezervačnú zmluvu a nechce predať dom v Bernolákove, ide o ďalšie podobné prípady.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

Nové porovnanie cien benzínu a nafty. Koľko platia Slováci oproti iným?

Európska komisia zverejnila nový prehľad cien pohonných hmôt v jednotlivých štátoch Únie. Cena najpredávanejšieho benzínu a nafty na Slovensku atakovala dve eurá za liter. Potom ceny pohonných hmôt zamierili o kúsok nadol. Ako sú na tom naši susedia a kde sa oplatí tankovať?

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

tankovanie benzin nafta rajka Čítajte viac Nemci udreli proti drahote na čerpačkách, tankujú za skoro rovnaké ceny ako Slováci. Čo je za tým?

Ak chcete z kohútika čistú vodu, treba si priplatiť, tvrdí šéf vodárov

Ceny komodít, ako sú elektrina, plyn, potraviny, služby, rastú extrémnou rýchlosťou. Ani voda nie je výnimka. Jej zdražovanie rodiny takmer nepocítili. Modelová trojčlenná domácnosť si priplatí 0,25 centa za jeden mesiac za pitnú vodu. Čo nie je až také tragické.

Väčší problém s vodou je, že sa míňa. Málo dažďov a zimy takmer bez snehu Slovensku môžu spôsobiť nedostatok vody. „Keď sa pozrieme okolo seba do Česka, Rakúska a Maďarska, kde cena za jeden kubík (1 000 litrov vody) je rádovo o 50 až 100 percent vyššia ako na Slovensku, tak si myslím, že aj na toto sa musíme pripraviť, hovorí generálny riaditeľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Peter Olajoš.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

Stane sa zo Slovenska Sicília? Vlna horúčav odštartovala superskorú žatvu, úroda je sklamaním

Subtrópy zo Stredomoria postupujú na sever. Vlna horúčav, ktorá zasiahla Slovensko v júni, odštartovala superskorú žatvu, aká nemá za posledných tridsať rokov obdobu.

Celý článok nájdete" na tomto odkaze":[https://ekonomika.pravda.sk/…e-sklamanim/].

Gyula Zalabai Čítajte viac Šľachtiteľ obilnín o skorej žatve: Pšenica má o mesiac menej času, aby vyprodukovala zrno na nasýtenie ľudstva

Lode, silá aj kontajnery. Slovensko má v poľskom morskom prístave vlastné nábrežie

Dnes je prístav Štetín v porovnaní s inými poľskými prístavmi ešte stále pomerne malým hráčom. Ročne prevezie asi 9 miliónov ton tovarov, kým jeho susedný prístav Świnoujście má kapacitu 25 miliónov ton ročne a východnejšie orientovaný Gdaňsk ročne spracuje až zhruba 50 miliónov ton.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #tankovanie #top 5 správ