Pokračovanie článku: Profesionálna koučka: Na dobrého šéfa neexistuje návod. Kľúčom je práca na sebe

Mladšie generácie problematiku profesionálnej spokojnosti vnímajú inak, ako ich starší kolegovia: podľa štúdie Hartfordu takzvaní baby boomers, teda ľudia narodení medzi rokmi 1946 a 1964 najčastejšie preferujú vyššie mzdy. Avšak mladší ľudia už majú iné priority. Generácia X a starší mileniáli, teda narodení od rokov 1965 do 1990, sa zaujímajú hlavne o kariérny postup a najmladší Gen Z a mladí mileniáli narodení od 90.tych rokov sa zaujímajú hlavne o flexibilitu pracoviska.

Ďalším častým príkladom je, keď sa koučov klienti pýtajú, ako byť dobrým šéfom.

„To je častá téma rozhovorov. Dôležité však je, že my to zamestnancov neučíme doslova, podľa návodu, odovzdávaním vedomostí. Ja im pomáham osvojiť si tie časti teórie, ktoré považujú za potrebné a užitočné tak, aby ich prirodzene dostali do každodenného života a do konkrétnych situácií, v ktorých majú pocit, že potrebujú byť lepšími šéfmi,” vysvetľuje Palková.

Celý rozhovor si čoskoro prečítate na našom webe a v Denníku Pravda.

Zuzana Palková je talentová koučka a mentorka, ktorá klientom pomáha zosúladiť ich prirodzenú osobnosť s ich pracovnými aktivitami. Koučuje jedno­tlivcov aj zamestnancov firem, ktorí chcú spoznávať svoje talenty a systematicky svoj potenciál rozvíjať, aby sa cítili úspešne a práca ich bavila. Okrem koučovania a inšpiratívnych workshopov vedie mastermind skupiny pre biznis sféru a aktívne ženy, ktoré chcú posúvať svoje projekty vpred. Je členkou predsedníctva Slovenskej asociácie koučov, kde sa angažuje vo viacerých pracovných skupinách a spoluorganizátorkou Regionálneho klubu koučov v Bratislave.

Zuzana Palková - predsedníčka Slovenskej... Foto: Pravda, Robert Huttner
Zuzana Palková - kouc, koucing Zuzana Palková - predsedníčka Slovenskej asociácie koučov

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #rozhovor #koučing #kouč