Matovič predpovedá koniec koalície na jeseň. Nie je dôvod na pád vlády, ale na výmenu ministra financií, odkazujú mu sulíkovci

Strana Sloboda a Solidarita (SaS) v reakcii na vyjadrenie ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) o možnom konci vlády uviedla, že by radšej mali vymeniť ministra financií.

31.05.2022 13:03
Igor Matovič, Eduard Heger, Foto: ,
Igor Matovič a Eduard Heger
debata (3)

Podľa SaS minister financií už dopredu alibisticky avizuje, že bude mať problém predložiť štátny rozpočet. Ak sa to udeje, tak to podľa sulíkovcov nie je dôvod na pád vlády, ale skôr na výmenu ministra financií.

„Igor Matovič rozpráva o nemožnosti predložiť štátny rozpočet len týždeň po tom, ako nepremyslene a masívne zvýšil výdavky štátu o vyše miliardu eur. Plne rozumieme, prečo rodinné financie zveril svojej manželke Pavlíne,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

nbs-narodna-banka-slovenska-clanok W Čítajte viac Hypoték až do dôchodku pribúda. Sú rizikové, dvíha varovný prst NBS (grafy)

Vládna koalícia sa na jeseň prirodzene rozpadne, predpovedal na pondelkovej debate Denníka N Matovič. Môže sa tak podľa neho stať pri schvaľovaní tohtoročného návrhu o štátnom rozpočte, ak SaS neustúpi z blokovania zvýšenia daní.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Igor Matovič