Krajniakova pomoc dostala zelenú. Vláda schválila jednorázový 100-eurový príspevok na dieťa

Celkové výdavky na toto opatrenie dosiahnu 83,1 milióna eur, vyšší prídavok úrady práce a sociálnych vecí vyplatia na 1 milión 120-tisíc detí.

18.05.2022 10:38
krajniak milan Foto: ,
Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.
debata (6)

Rodiny s nezaopatrenými deťmi si v júni prilepšia. Vláda totiž schválila jednorazové zvýšenie prídavku na dieťa zo súčasných 25,88 eura na 100 eur. Zvýšený prídavok úrady práce a sociálnych vecí rodičom vyplatia budúci mesiac. Celkové výdavky na toto opatrenie dosiahnu 83,1 milióna eur. Dávku v sume 100 eur úrady práce a sociálnych vecí vyplatia na 1 milión 120-tisíc detí.

„Cieľom návrhu je finančne prispieť rodinám s deťmi na pokrytie zvýšených výdavkov na bývanie, energie, stravu a pod. Nariadenie je súčasťou avizovanej inflačnej pomoci a je jedným z nástrojov na zmiernenie následkov vysokej inflácie," uviedlo ministerstvo práce a sociálnych vecí.

Táto pomoc nadväzuje na schválené príspevky z minulého týždňa v objeme 22 miliónov. Strana SaS už dlhšie avizovala, že s touto formou pomoci problém nemá.

V tabuľke nižšie je uvedené, kto bude mať na pomoc nárok.

Vláda ešte rokuje o druhej časti, teda systémovej pomoci. Spočíva vo zvýšení prídavkov na deti a daňového bonusu na deti pracujúcich rodičov. Proti Matovičovmu návrhu sa postavila strana SaS, ktorá je proti zvyšovaniu daní.

6 debata chyba