Pokračovanie článku: Krajniak vyhral prvú bitku v reforme dôchodkov, ale vojnu ešte nie. SaS mu odkazuje, že chce ďalšie zmeny

Krajniak s Cmorejom sa pohádali

Stávky na utorkové hlasovanie pritom boli mimoriadne vysoké. Ešte deň predtým, v pondelok na koaličnej rade, totiž v kuloároch kolovali klebety o možnom rozpade koalície. Pramenili hlavne z hromadiacich sa konfliktov strany SaS so zvyškom vládnych partnerov v otázke protiinflačných sociálnych balíčkov, energetickej politiky a vyššieho zdaňovania vybraných firiem. Viacerí poslanci sa dokonca pre médiá mimo záznamníka vyjadrovali, že "v hre je odchod SaS” či "rozpad koalície”.

„Včera sme mali dlhohodinové rokovanie, kde sme sa snažili presvedčiť SaS, aby netrucovala, a dúfam, že na konci nebude trucovať a nebude si rodiny brať za rukojemníka,“ povedal v utorok minister financií Igor Matovič (OĽaNO) o priebehu pondelkovej koaličnej rady. „Hovorili sme o ďalšom pokračovaní v tejto koalície. V rámci dobrých vzťahov sme boli ústretoví,” uviedol Cmorej, ktorý je aktuálne najväčším koaličným oponentom Krajniaka. Počas piatkovej rozpravy k návrhu sa s ním dokonca pohádal. Zdôraznil totiž, že SaS trvá na požiadavke urobiť „skutočnú reformu dôchodkov” zakotvenú v ústave, keďže aktuálny návrh nepovažujú „za reformu, je to len povinné cvičenie na získanie peňazí z plánu obnovy“, povedal Krajniakovi.

Liberáli zároveň vyjadrili požiadavku, aby takýto ústavný zákon parlament prijal ešte pred novelou zákona o sociálnom poistení. „Ak nebude 90 hlasov na ústavný zákon, nebude ani rodičovský bonus,“ zdôraznil Cmorej.

Krajniak zaútočil naspäť tvrdením, že Cmorej v argumentácii opakovane používal vyjadrenia, ktoré sú úplne inak, a nazval ho „zákerným podrazákom“.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Dôchodcovia #Milan Krajniak #reforma dôchodkov #SASKA