Prieskum: Každému tretiemu Slovákovi stúpli mesačné náklady na život o 101 až 250 eur

Každému tretiemu Slovákovi stúpli mesačné náklady na život v súvislosti so zvyšovaním cien o 101 až 250 eur. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý agentúra AKO uskutočnila pre reláciu Na hrane televízie JOJ.

22.04.2022 09:26
kalkulačka ruky peniaze euro Foto:
debata (16)

Prieskum sa konal od 5. do 11. apríla na vzorke 1 000 respondentov. Približne 30 % opýtaných sa vyjadrilo, že im náklady stúpli od 51 do 100 eur, takmer 15 % do 50 eur. Žiadne zvýšenie nákladov evidovalo iba 2,5 percenta respondentov a nárast o viac ako 250 eur necelých 9 %.

Image 2 Čítajte viac Matovič s Krajniakom oznámili, kto dostane peniaze pre zdražovanie: Budú to 100-eurové poukážky a prídavky na deti

Vyšší nárast pritom podľa výsledkov prieskumu uvádzali častejšie ženy ako muži. Z hľadiska veku to boli najmä stredne vekove kategórie, teda ľudia vo veku 34 az 65 rokov. V rámci geografického rozloženia sa zvýšenie životných nákladov týkalo najmä obyvateľov Trenčianskeho, Bratislavského a Žilinského kraja. Celkovo pritom zdražovanie uvádzali častejšie voliči strán Smer – Sociálna demokracia, Kotlebovci-LSNS, Slovenská národná strana, Republika, Sme Rodina a Hlas-Sociálna demokracia.

dom, nehnutelnosti, rodina, reality Čítajte viac Rekordná mobilizácia. Slovákov ženie strach zo zdražovania hypoték. Takúto lavínu zmien nik nečakal, tvrdí expert

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #ceny #penzie