Pokračovanie článku: Matovič s Krajniakom oznámili, kto dostane peniaze pre zdražovanie: Budú to 100-eurové poukážky a prídavky na deti

Matovič už rozbehol daňovú revolúciu

Vláda tiež sľúbila voľnočasové poukazy vo výške 60 eur. „Dokopy rodičia, z ktorých aspoň jeden bude pracovať, bude môcť na svoje dieťa získať 200 eur mesačne. Rodič, ktorý nepracuje, dostane 40 eur v hotovosti a dieťa dostane na rozvoj svojho talentu 60 eur,“ vypočítal šéf rezortu financií.

Matovič tak ide realizovať prvú časť svojej daňovej revolúcie, v ktorej sa venoval práve rodinám s deťmi. Zamieriť pomoc práve na ne nie je náhodná. Podľa údajov z Eurostatu na Slovensku žije každé šieste dieťa v rodine pod hranicou chudoby. Ak si to rozmeníme na drobné, tak to je 34 percent neúplných rodín a 37 percent rodín s najmenej troma deťmi, ktoré žijú pod hranicou chudoby.

Zjednodušene pôjde o systém, ktorý bude postavený na princípe, že čím nižší príjem rodiny, tým väčšia bude pomoc. Tak by sa dal charakterizovať vládny návrh opatrení pre rodiny. Na ilustračnom príklade Matovič ukázal, že napríklad matka – osamelý rodič s minimálnou mzdou, ktorá má dve deti, chodiace na základnú školu, ročne získa 3 132 eur navyše.

Pozrite si celú tlačovú konferenciu:

© Autorské práva vyhradené

128 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #Eduard Heger