Heger o pomoci v čase zdražovania: Balík opatrení bude predstavený najbližšie dni

Podľa premiéra obsahuje návrh balíčka zdrojové krytie i nástroje kompenzácií, ktoré by mali byť opakované.

13.04.2022 15:10
heger Foto:
Predseda vlády Eduard Heger prichádza na rokovanie vlády 26. februára 2022 v Bratislave.
debata (1)

Ministerstvo financií pripravilo komplexný balík opatrení, ktorým chce vláda pomôcť občanom znášať zvýšené náklady súvisiace s rastom cien. Počas stretnutia s vedením spoločnosti Penam Slovakia, a.s. v Nitre to povedal predseda vlády SR Eduard Heger. Podľa neho minister financií Igor Matovič (obaja OĽANO) predstavil pripravený balík opatrení koaličným partnerom, ktorí by mali dosiahnuť dohodu v najbližších dňoch.

„Verejnosti by sme ho chceli predstaviť ak nie do Veľkej noci, tak bezprostredne po sviatkoch,“ povedal Heger.

Milan Krajniak Čítajte viac Vláda pripravila pomoc pre najslabších. Česko, Maďarsko, Poľsko či Nemecko však robia oveľa viac

Podľa premiéra obsahuje návrh balíčka zdrojové krytie i nástroje kompenzácií, ktoré by mali byť opakované. „Sú tam rôzne nástroje, ako by sa ľudia dostali k peniazom, ktoré im pomôžu znášať zvýšené náklady a sú to adresné opatrenia. Čo sa týka zdrojového krytia, uvažuje sa tam aj otázka na zdanenie monopolov. Sú isté firmy, ktoré aj v tomto období zarábajú nadmieru dobre, generujú extrémne zisky. Je dôležité, aby sme tieto nadpriemerné zisky vedeli dať obyvateľom, tento nástroj je nachystaný ako súčasť kompenzačného balíka,“ potvrdil Heger.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #inflácia #zdražovanie #Eduard Heger