Na Slovensku pomáha ľuďom dostať sa z dlhov už 20 bezplatných poradní

V týchto dňoch pribudnú bezplatné dlhové poradne aj v Spišskej Novej Vsi, Trebišove, Žiline, Bardejove, Banskej Štiavnici, Leviciach a Rožňave.

08.04.2022 12:47
manželia, starosti, problémy, dlh, papiere Foto:
Ilustračné foto.
debata (2)

V Nových Zámkoch v piatok oficiálne otvorili bezplatnú dlhovú poradňu. Na mapu Slovenska tak pribudlo už 20. miesto, kam sa ľudia môžu obrátiť o pomoc pri problémoch so zvládaním svojich dlhov. Novú poradňu prišiel oficiálne otvoriť generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

„Už aj Novozámčania majú k dispozícií bezplatnú a komplexnú odbornú pomoc pri riešení problémov s dlhmi,“ vyhlásil Zimmer pri príležitosti otvorenia bezplatnej dlhovej poradne v Nových Zámkoch. V týchto dňoch pribudnú bezplatné dlhové poradne aj v Spišskej Novej Vsi, Trebišove, Žiline, Bardejove, Banskej Štiavnici, Leviciach a Rožňave. „Nič nestojí v ceste tomu, aby sme počas tohto roka otvorili dlhové poradne vo všetkých 46 mestách, v ktorých pôsobia úrady práce, sociálnych vecí a rodiny,“ dodal šéf ústredia práce a sociálnych vecí.

financie, finančný poradca, finance adviser Čítajte viac Na naše úvery už nestíhajú ani platy. Dlhy Slovákov rastú najrýchlejšie v EÚ

Od začiatku minulého roka poskytli bezplatné dlhové poradne ekonomické, právne, ale aj psychologické poradenstvo 535 klientom a ich rodinám. Bezplatné dlhové poradne v sebe spájajú integrované, trojzložkové poradenstvo – právnu, ekonomickú a psychologickú pomoc. Poradcovia tak pokrývajú všetky aspekty problémov dlžníkov, čo je podľa ústredia práce kľúčovým predpokladom pre efektívne a komplexné riešenie dlhovej situácie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #dlh #Slovensko