Pokračovanie článku: Ak Rusko vypne dodávky plynu, Slovensko zaplače najviac z únie. Životne odkázaní sme ešte na dve ďalšie suroviny

Sulík už komunikuje s firmami

Na tento problém upozornil v súvislosti so situáciou na Ukrajine ešte v nedeľu aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý poznamenal, že rezort hospodárstva sleduje tri oblasti. Konkrétne dodávky plynu, ropy a iných komodít, ktoré využíva najmä košická oceliareň U. S. Steel Košice. „Som v kontakte aj s vedením U. S. Steelu, doteraz všetko prebieha štandardne, ale keby sa to zrazu zastavilo, tak U. S. Steel má síce nejaké rezervy, čo vie produkovať, ale dlho by to nevydržalo," povedal v relácii Na telo.

Denník Pravda sa pokúšal zistiť, aká je situácia so zásobami komodít v spoločnosti U.S.S. Košice. Jej hovorca Ján Bača v reakcii uviedol, že podrobné informácie o jednotlivých komoditách a dodávkach nemôžu poskytovať. „Vzhľadom na to čo sa deje, veľmi pozorne sledujeme a vyhodnocujeme vývoj situácie a podnikáme patričné kroky, ako je napríklad optimalizácia dodávok strategických surovín a úprava stavu zásob s prihliadnutím na možné riziká,“ opísal situáciu Bača.

© Autorské práva vyhradené

351 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #plyn #energetika #dodávky energií