Zomrel zakladateľ dm drogerie. Vytvoril firmu s viac ako 66 tisíc zamestnancami

V utorok 8. februára 2022 v dopoludňajších hodinách zomrel vo veku 78 rokov zakladateľ spoločnosti dm drogerie markt profesor Götz W. Werner, informuje o tom spoločnosť DM. Založil v roku 1973 v Nemecku a v nasledujúcich desaťročiach s ňou expandoval postupne do ďalších trinástich krajín.

09.02.2022 16:51
dm gotz w werner FOTO Alex Stiebritz dm Foto:
Prof. Götz W. Werne, zakladateľ siete dm drogerie markt
debata

Jeho rodina uviedla, podľa informácií DM že v posledných mesiacoch vzhľadom na jeho ubúdajúce sily musel rozsah svojich aktivít zo zdravotných dôvodov stále viac obmedzovať. Znášal to s veľkou statočnosťou. Jeho syn Christoph Werner, hlavný konateľ dm Nemecko, povedal, že jeho otec zomrel pokojne a on a jeho rodina sú v tichom a hlbokom zármutku.

Götz W. Werner sa narodil v Heidelbergu v roku 1944 ako syn drogéristu a jeho najväčším snom bolo taktiež stať sa drogéristom a byť tu pre zákazníkov. Tomuto povolaniu sa vyučil v meste Konstanz (Kostnica) a po ukončení vzdelania odišiel pracovať do otcovej „Drogerie Werner“, popisuje DM.

Jeho nové nápady sa však podľa DM nestretli s pochopením a v roku 1969 tak svoje rodné mesto Heidelberg opustil a nastúpil do spoločnosti „Drogerie Roth“. Keďže ani tu sa so svojimi názormi na vývoj obchodu s drogériou nemohol presadiť, tak sa v roku 1973 rozhodol osamostatniť a realizovať svoje myšlienky v dm drogerie markt.

recyklovanie, recyklácia, zálohovanie, obchod, výkup fliaš, Čítajte viac Plastová revolúcia po mesiaci: Ľudia vrátili 70-tisíc záloh a počet každým dňom rastie

Spoločnosť opisuje, že jeho vízia o rámcových podmienkach bola vytvorených pre ľudí tak, aby sa mohli zapojiť a sami si nájsť svoju cestu, dala jeho inovatívnemu popudu smer a silu presadiť sa. Takto vzniklo pracovné spoločenstvo dm drogerie markt, ktoré bolo zo začiatku chápané ako nezvyčajné, avšak postupom času ako vizionárske.

Jeho charakterová črta ako hovorí spoločnosť, ktorou bola permanentná konštruktívna nespokojnosť so zaužívanými pomermi a z toho vyplývajúca vôľa neustále spoločnosť meniť, v značnej miere ovplyvnila úspech dm. dm drogerie markt je dnes aktívna v 14 európskych krajinách. S viac ako 66 000 ľuďmi tvorí pracovné spoločenstvo a s obratom 12,3 miliardy eura je lídrom na trhu v Európe.

Od začiatku 90-tich rokov a ešte po jeho odchode z operatívnej zodpovednosti v roku 2008 zasvätil Werner svoj čas myšlienke Nepodmieneného základného príjmu, ktorú propagoval na mnohých prednáškach a diskusiách. V tejto myšlienke videl dôležitý spoločenský prínos, aby aj v časoch pribúdajúcej globalizácie, digitalizácie a automatizácie mali ľudia dostatočnú voľnosť pre vlastnú iniciatívu. Uvedomoval si, že sa naplnenia tejto myšlienky pravdepodobne nedožije. Práve preto sa za ňu s veľkou energiou zasadzoval, bol presvedčený o jej správnosti a zmysluplnosti pre spoločnosť, uviedla DM.

debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #dm drogerie markt Slovensko #DM