UniCredit prichádza s jednou z najlacnejších hypoték na 10 rokov. Podmienkou je ale poistka

Desaťročnú fixáciu UniCredit Bank znižuje z 1,19 percenta na 0,99 percenta. Päťročnú fixáciu zase banka zvyšuje z 0,79 percenta na 0,89 percenta.

28.01.2022 11:13
UniCredit Bank Foto:
UniCredit Bank
debata (4)

Podmienkou na získanie takejto sadzby je však poistenie schopnosti splácať úver.

Účelová Predtým Teraz
5 ročná fixácia 0,79 % 0,89 %
10 ročná fixácia 1,19 % 0,99 %

„Klient tak vie dostať jednu z najlepších úrokových sadzieb v pomere dĺžka a cena na našom trhu. Výhodou takto dlhej fixácie nie je len možnosť naplánovať si výdavky na niekoľko rokov dopredu, ale aj jasný prehľad o tom, v akej výške bude zostatok úveru po 10 rokoch splácania,“ dodáva analytik portálu Finančný kompas Matej Dobiš.

„UniCredit tak reaguje na zvýšenú pozornosť pri téme navyšovania úrokových sadzieb. Téma je teraz veľmi aktuálna keďže k navýšeniu sadzieb došlo aj v okolitých krajinách a navýšenie sadzieb v tomto roku avizovala aj Americká centrálna banka (FED), malo by sa tak udiať v marci. ECB však stále pristupuje k zvýšenej inflácii ako dočasnej a zmenu zatiaľ neavizovala,“ komentuje krok UniCredit Bank Dobiš.

Video
Ide o peniaze: S Mariánom Búlikom (OVB ALLfinanz Slovensko) o tom, čo robiť, ak vám to nevychádza na hypotéku. Odvysielané 26. 1. 2022.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hypotéka #UniCredit Bank