Ivan Mikloš so Sulíkom skončil. Pre výroky o Ukrajine

Ivan Mikloš už nie je poradcom ministra hospodárstva Richarda Sulíka. V komentári ohlásil, že odchádza pre Sulíkove výroky o Ukrajine, Kryme a sankciách voči Rusku.

24.01.2022 12:10
ivan Mikloš Foto:
Ivan Mikloš
debata (321)

„Malá poznámka na záver k Sulíkovi. Minulý týždeň v stredu som mu oznámil, že ukončujem svoje členstvo v jeho krízovej rade ministra hospodárstva. Dôvody azda v súvislosti s témou tohto článku ani nemusím vysvetľovať,“ napísal Mikloš pre denník SME.

Kameňom úrazu sú výroky ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) o Ukrajine, Kryme a Rusku. Tým, že ich označil v decembrovom rozhovore pre Pravdu za „nešťastné“, jednoznačne spochybnil zmysel sankcií, čím sa dostal do rozporu s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom.

Šéfa slovenskej diplomacie pritom strana SaS, ktorej je Sulík predsedom, do funkcie navrhla. V súčasnej slovenskej vláde sa navyše doteraz nikto z jej členov nevyjadril tak ostro proti ekonomickým sankciám, ktoré EÚ už niekoľko rokov uplatňuje voči Rusku.

sulík Čítajte viac Sulík sankcie odmieta a tvrdí, že Rusi Krym nevrátia

„Ide o rokovania na úrovni podnikateľských skupín a čo viem, prebiehajú medzi nimi debaty. To je tak všetko. Rokovania utlmila nová vlna COVIDU-19 a sankcie na Ruska. Tie ja považujem za nešťastné. Krajiny majú medzi sebou obchodovať. A niektorých našich exportérov to postihlo. Páchajú tak iba škody a Rusi Krym nevrátia tak či tak. Treba sa dívať dopredu a treba budovať vzťahy. Musím však dodať, že pnutia na východnej hranici Ukrajiny neprispievajú k budovaniu vzťahov," povedal minister hospodárstva na otázku, či nastal počas rokovania rusko-slovenskej medzivládnej ekonomickej komisie nejaký posun v rozvoji obchodnej výmeny medzi Slovenskom a Ruskom z pohľadu slovenských záujmov.

Richard Sulík Čítajte rozhovor Sulík: Povinné očkovanie odmietame. Ľudia pre nás nie sú dezoláti a opice
321 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Sulík #Mikloš #Krym