Poslanec SaS Cmorej o Krajniakovej reforme: Presviedčal nás, že našiel peniaze, no nakoniec sme sa na ničom nedohodli

Problémov s rodičovským bonusom vidí strana SaS hneď niekoľko. Podľa jej poslanca Petra Cmoreja na to nie sú peniaze a okrem toho je to diskriminačné opatrenie, pretože to bude reforma len pre bohatých.

18.01.2022 12:04
debata (6)
Video

Minulý štvrtok bolo na úrade vlády stretnutie k ekonomickým reformám. Stretli sa tam lídri koaličných strán bez Borisa Kollára (Sme rodina) a ekonomickí experti. Rokovalo sa nakoniec len o rodičovskom bonuse. „Minister práce Milan Krajniak nás presviedčal, že našiel peniaze na rodičovský bonus,“ opisuje stretnutie poslanec za stranu SaS Peter Cmorej.

Ľudovít Ódor Čítajte viac Viceguvernér NBS Ódor: Dôchodkový systém? Ide o miliardy eur, pre mňa je to katastrofa

Podľa Cmoreja dospeli k dohode, že k ničomu nedospeli. Bude sa tak čakať na ďalšie stretnutie, kedy snáď dospejú k pokroku.

Problémov s rodičovským bonusom vidí strana SaS hneď niekoľko. Prvým je podľa Cmoreja to, že peniaze navyše nie sú. „Je to nový výdavok, ktorý si nemôžeme dovoliť, lebo nemáme udržateľné verejné financie,“ vysvetľuje poslanec. Druhý problém vidí v tom, že je to podľa neho diskriminačné opatrenie, pretože je to reforma pre bohatých dôchodcov.

„Čakáme na to, kým pán minister príde s rozumnejším nastavením, ktoré sa bude dať ufinancovať a ktoré bude dávať hlavu a pätu,“ dodal Cmorej k zmenám k dôchodkom.

Celý rozhovor s poslancom Petrom Cmorejom (SaS) si môžete prečítať už čoskoro na pravda.sk.

Richard Sulík Čítajte viac Sulík: Povinné očkovanie odmietame. Ľudia pre nás nie sú dezoláti a opice

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #dôchodková reforma #rodičovský bonus #SASKA