Holého stavebný zákon? Je to nedorobok, ktorý presadili oligarchovia, tvrdí poslanec OĽaNO

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) pokladá stavebný zákon z dielne podpredsedu vlády SR Štefana Holého (Sme rodina) a ministra dopravy a výstavby Andreja Doležala (nominant Sme rodina) za "chaotický nedorobok". Kremský to uviedol na sociálnej sieti.

13.01.2022 15:22
Štefan Holý Foto: ,
Štefan Holý
debata (2)

Pokračoval, že ide o zákon, ktorý si presadili oligarchovia, ktorí sú za veľkými developerskými projektmi. „Ani po určitých úpravách, na ktoré sme spolu s kolegami poslancami za OĽANO už vyše roka tlačili, by nebol pomocou, ale zabijakom občianskej výstavby na Slovensku. Pomohol by len veľkým investorom, aj to zrejme len niektorým,“ komentoval Kremský.

istrop4 Čítajte viac Začala sa demolácia bratislavského Istropolisu. Hlavné mesto prichádza o pamiatku, tvrdí združenie (+ fotogaléria)

Konštatoval, že pred Vianocami sa na pracovnej skupine s Holým dohodli, že si aktuálnu verziu preštudujú, zozbierajú pripomienky a po Novom roku si zákony spoločne prejdú. „Nedodržal slovo, namiesto toho dal zákony do vlády a nejako ju presvedčil, aby ich schválila, že veď sa v parlamente vylepšia. Bez toho, aby v nich naozaj zohľadnil názory niektorých ministrov, poslancov, zástupcov miest a obcí, samosprávnych krajov, neziskoviek, ale aj stavebného sektora,“ kritizoval Kremský.

VIDEO: Štefan Holý o územnom plánovaní

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #stavebný zákon #Štefan Holý #Kremsky