Banka omylom poslala peniaze až 75-tisíc účtom. Teraz sa ich snaží získať späť

Desaťtisíce obyvateľov Veľkej Británie dostali na prvý sviatok vianočný na svoje účty prekvapujúco peniaze, ktoré pochádzali z banky Santander UK. Banka 25. decembra omylom vložila celkovo 130 miliónov libier na 75-tisíc účtov.

30.12.2021 16:05
Tatra banka, PR, nepouzivat Foto:
Ilustračná fotka
debata (8)

Zamestnanci banky, ktorá je britskou dcérou španielskeho finančného ústavu Santander, sa teraz snažia získať peniaze naspäť. Ich snahu však komplikuje to, že väčšina platieb poslaných omylom smerovala na účty v konkurenčných bankách. Informuje o tom portál bbc.com.

Chyba sa stala tým, že platby z dvetisíc firiem sa duplikovali. „Je nám ľúto, že pre technické problémy sa niektoré platby našich korporátnych klientov nesprávne duplikovali,“ uviedla vo vyhlásení banka Santander UK. Dodala, že niektorí ľudia omylom dostali od svojho zamestnávateľa plat dvakrát.

Banka Santander UK konštatovala, že už začala komunikovať s konkurenčnými bankami, na ktorých účty neprávne poslané platby odišli. Ide napríklad o peňažné ústavy Barclays, HSBC, NatWest, Co-operative Bank a Virgin Money.

(1 EUR = 0,84115 GBP)

8 debata chyba
Viac na túto tému: #banka #peniaze #účet #omyl