Sociálna poisťovňa vyčíslila hospodárenie. Oproti vlaňajšku ušetrila tento rok milióny

Sociálna poisťovňa na svoju činnosť za desať mesiacov minula 133 miliónov eur. V porovnaní s januárom až októbrom minulého roka ide o 13 miliónov eur menej.

20.12.2021 08:52
sociálna poisťovňa, dôchodok, Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (13)

Sociálna poisťovňa na svoju činnosť za január až október tohto roka minula 132,9 milióna eur. V porovnaní s januárom až októbrom minulého roka ide o 13 miliónov eur menej. Rozpočet správneho fondu, ktorý slúži na úhradu prevádzkových výdavkov poisťovne, by mal v tomto roku dosiahnuť 200 miliónov eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení Sociálnej poisťovne za január až október tohto roka.

Najväčšiu položku vo výdavkoch správneho fondu tvoria výdavky na mzdy a poistné za zamestnancov poisťovne. Za január až október tohto roka dosiahli 95 miliónov eur. Na nákup tovarov a služieb poisťovňa vynaložila 35,7 milióna eur. Zvyšnú sumu bežných výdavkov správneho fondu tvoria bežné transfery vo výške 1,27 milióna eur.

muž, senior, dôchodca, počítanie, papiere, kalkulačka, dane Čítajte aj Dobrá správa pre penzistov. Dôchodková hodnota bude vyššia. A vďaka nej aj penzie

Kapitálové výdavky poisťovne za desať mesiacov tohto roka predstavovali 937-tisíc eur. Na všeobecné investície smerovalo 374-tisíc eur a na informačno-komunikačné technológie 563-tisíc eur.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Sociálna poisťovňa #hospodárenie #hospodárske výsledky