Pokračovanie článku: Octavia o tisícku a ďalšie autá o stovky eur. Pozrite sa, ako zdraželi obľúbené vozidlá (+ tabuľka cien)

Ceny len tak rýchlo neklesnú

Hyundai a Škoda nevylučujú, že rast cien bude pokračovať. Ďalší nárast cien nových áut v budúcom roku bude závisieť od inflácie aj od zvyšovania cien vstupných materiálov a energií. Okrem toho netreba zabúdať ani na legislatívne požiadavky na plnenie nových predpisov a emisných noriem EÚ, ktoré budú tiež zohrávať svoju úlohu.

Podľa Marka Kopču zo spoločnosti Hyundai bude všetko závisieť od inflácie a zotavovania dodávateľských reťazcov, ktoré sú od jari minulého roka narušené pandémiou.

Otázka, pred ktorou stojí mnoho ľudí, teda je: Počkať s kúpou alebo nie? Výhodou môže byť garancia ceny, ktorú niektorí predajcovia ponúkajú. „Škoda Auto Slovensko poskytuje svojim zákazníkom garanciu ceny. Aj v prípade, že si nevyberú z aktuálnej ponuky skladových vozidiel a radšej uprednostnia konfiguráciu vozidla podľa vlastného výberu s dodaním v priebehu budúceho roka," dodáva Kubíková.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cena #zdražovanie #jazdené autá #nové autá