Šéf pred Vianocami vyhodil cez videohovor 900 zamestnancov. Pracujete len dve hodiny a ste leniví, odkázal im

Šéf americkej spoločnosti s názvom Better.com, ktorá podniká v oblasti hypoték, si zavolal svojich 900 zamestnancov na spoločný videohovor. V ňom im oznámil, že ich prepúšťa s okamžitou platnosťou.

07.12.2021 16:27
práca, horúco, horúčava, ovievanie, kancelária Foto:
Ilustračné foto.
debata (36)

Tento prípad zaujal americkú spravodajskú stanicu CNN, ktorá upozornila, že ide o deväť percent z približne 10 tisíc zamestnancov firmy. Smutnú správu si zamestnanci vypočuli cez videohovor a len pár dní pred Vianocami.

"Ak sa zúčastňujete tohto videohovoru, ste súčasťou nešťastnej skupiny, ktorá je prepustená,“ povedal výkonný riaditeľ spoločnosti Vishal Garg vo videozázname. Ten sa hneď dostal na sociálne siete, kam ho umiestnil jeden z vyhodených členov tímu.

Mozartové guličky Čítajte viac Koniec po 124 rokoch? Svetoznáma pochúťka zrejme na pultoch obchodov končí

„Robím to druhýkrát vo svojej kariére a robím to nerád. Minule som sa pri tom rozplakal, tak dúfam, že tentoraz budem silnejší,“ priznal Garg počas telefonátu.

Smutným zamestnancom ďalej oznámil dôvody jeho rozhodnutia. Prepustenie stoviek zamestnancov odôvodnil zmenami na trhu, ktorým sa firma musí prispôsobiť. Okrem toho sa mu nepáčila kvalita práce a nedostatočná výkonnosť. „Sami dobre viete, že minimálne 250 z vás končí z dôvodu, že ste naplno pracovali len zhruba dve hodiny denne. Pritom ste od nás na výplatných páskach chceli mzdu za osem a viac hodín práce za deň,“ pokračoval výkonný riaditeľ s tým, že podľa neho okrádali firmu ako aj zákazníkov.

Zamestnanci podľa francúzskej rozhlasovej a televíznej stanice BFMTV šéfa kritizujú za „brutálny spôsob“, akým ich vyhodil.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #prepustenie #Vianoce