Pokračovanie článku: Zvrat v autobusovej doprave v okolí Bratislavy. Arriva sa dohodla so Slovak Lines

Detaily ešte doľaďujú

Dohoda medzi Arrivou a Slovak Lines však ešte nie je na papieri a podpísaná. „Zatiaľ je to taká džentlmenská dohoda a neradi by sme sa vyjadrovali k špecifickým podmienkam,“ tvrdí pre Pravdu hovorca Slovak Lines Štefan Bako s tým, že detaily sa ešte doľaďujú.

Všetko teraz bude závisieť od toho, kedy sa spoločnosti Slovak Lines podarí zazmluvniť vodičov, ktorých začala aj aktívne oslovovať. S mnohými vodičmi totiž po výmene dopravcu v kraji rozviazali zmluvy, niektorí prešli ku Arrive a časť z nich jednoducho skončila.

Momentálne teda ešte nie je jasné, koľko vodičov vie Slovak Lines poskytnúť a či sa im vôbec dostatok vodičov podarí zohnať. Niektorí vodiči už prejavili záujem sadnúť si za volant a jazdiť za Slovak Lines.

Verejnosť budú informovať

Riaditeľka pre marketing a obchod spoločnosti Arriva na Slovensku Petra Helecz na margo dohody so Slovak Lines pre TASR uviedla, že v rokovaniach s dopravcami, ktorí deklarujú, že vedia zabezpečiť vodičov, pokračujú. „Týka sa to aj pôvodného dopravcu. Verejnosť budeme o podrobnostiach dohody informovať až potom, čo k nej dospejeme a podpíšeme zmluvy, v ktorých budú okrem iného stanovené aj presné termíny, od kedy začnú voziť cestujúcich v Bratislavskom kraji vodiči zazmluvnení subdodávateľmi a presné počty vodičov,“ uviedla.

Takéto zmluvné podmienky podľa nej platia aj v prípade vodičov mikrobusov, ktoré vozia cestujúcich v niektorých obciach Bratislavského kraja už dva týždne. „V každom prípade vodiči subdodávateľov sú a aj v budúcnosti budú nasadzovaní výhradne na tie spoje, ktoré v momente podpisu zmluvy nebudú obsluhované nami,“ poznamenala. Úloha Slovak Lines je, ako tvrdí, rovnaká ako úloha všetkých ostatných subdodávateľov, s ktorými Arriva rokuje. „Zmluvne sa zaviazať, že konkrétny počet vodičov začne od zmluvne stanoveného dátumu voziť cestujúcich na spojoch, ktoré im určí Arriva,“ uviedla.

© Autorské práva vyhradené

77 debata chyba
Viac na túto tému: #Arriva #Slovak Lines