Z recyklovaného špaku diaľnica? Vďaka slovenskému študentovi nie sme od toho ďaleko

Jedenásty ročník súťaže „Študentská podnikateľská cena 2021“ vo štvrtok vyhodnotil svoje výsledky. Cieľom neziskovej organizácie Junior Chamber International Slovakia (JCI), ktorá si súťaž aj tento rok zobrala pod svoje krídla, je podporovať chuť mladých ľudí do podnikania, a to už od študentov stredných a vysokých škôl na Slovensku.

03.12.2021 09:53
IMG 5488 Foto:
Víťaz súťaže „Študentská podnikateľská cena 2021“, Hugo Repáň (na snímke úplne vpravo) s top finalistami súťaže.
debata (2)

Denník Pravda ako hlavný mediálny partner súťaže sa spolu s JCI teší, že chuť sa vzdelávať a pracovať na sebe v oblasti svojho kariérneho rastu má stále viac a viac študentov. S nápadmi, ktoré sú vo svojej oblasti výnimočné sa predstavilo mnoho súťažiacich. Absolútnym víťazom sa ale nemohli stať všetci.

Medzi prvých top päť finalistov sa zaradili projekty ako napríklad virtuálne vizitky od Petra Ďuricu, študentom Fakulty elektroniky a informatiky STU v Bratislave. Virtuálna vizitka plnohodnotne nahradí papierovú, čím sa zníži výroba papiera, a tak isto sa zredukuje jeho odpad. „Záleží nám na životnom prostredí, preto sú všetky naše tagy a karty vyrobené z plastu vyloveného z oceánov,“ tvrdí za spoločnosť PET&SON Group, Ďurica. Celá táto vizitka sa dá meniť v reálnom čase. Jednoduchým priložením svojho tagu alebo karty na druhý telefón sa mu otvorí jeho vizitka, kde si prijímateľ môže uložiť všetky jeho údaje. Touto inovatívnou technológiou sa šetrí čas, peniaze, ale aj životné prostredie a vizitka je doživotná.

startup cup, hugo repáň, jakub prokeš Čítajte viac Cigaretové ohorky už nebudú znečisťovať. Riešiť ich má popolník EcoButt

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Študentská podnikateľská cena 2021 #JIC