Pokračovanie článku: Proti Matovičovej reforme sa dvíha vlna kritiky. Strana Za ľudí chce naopak realizovať návrhy čo najskôr

Koaliční partneri sú opatrní

Koaličné strany sú zatiaľ v reakciách na Matovičovu „revolúciu“ zdržanlivé. Sulíkovci chcú najskôr celú vec prediskutovať s ministrom financií. „Nebudeme sa k navrhovanej reforme vyjadrovať bez toho, aby sme si to najprv interne prešli s ministrom financií. Na to najprv potrebujeme odpovede na naše otázky, ktoré, dúfam, dostaneme na najbližšom stretnutí s Igorom Matovičom,“ tvrdí pre Pravdu Peter Cmorej (SaS). Jedno stretnutie už strana mala minulý piatok a stretnutie má byť aj dnes.

Podľa Cmoreja sú však dnešné pravidlá pre živnostníkov nastavené tak nešťastne, že existujú rôzne skupiny živnostníkov. „Niektorí platia neprimerane málo a iní neprimerane veľa vzhľadom na svoje príjmy,“ vysvetľuje. Z toho podľa neho vyplýva, že aj reforma bude mať na živnostníkov rôzne vplyvy, na niekoho lepšie, na iného horšie. „Určite chceme vidieť prepočet, aký presne ten vplyv bude,“ dodáva.

Predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár spolu s ministrom práce Milanom Krajniakom (Sme rodina) priamo podporili prvú časť reformy, ktorá sa týkala prídavkov na deti. Zmeny pre živnostníkov už takú otvorenú podporu hnutia nemali. Tlačové oddelenie hnutia Sme rodina tvrdí, že je predčasné sa k tomu vyjadrovať, pretože sa bude v koalícii a v poslaneckých kluboch ešte veľa o tom rokovať.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #živnostníci #Igor Matovič #daňová reforma