Pokračovanie článku: Zamestnanec verzus živnostník. Kto na daňovej revolúcii získa a kto stratí? Jedna skupina veľmi zaplače (+ tabuľky prepočtov)

Chýba analýza dosahov

Otázne zostáva, kedy zmeny začnú platiť. Matovič by ich rád videl v praxi od prvého januára 2023. Niektoré jeho návrhy strana Za ľudí vníma tak, že sú ešte v skorom štádiu a chýbajú k tomu detailnejšie prepočty a analýza dosahov. „Budeme žiadať, aby sa tieto návrhy podrobnejšie zanalyzovali a doladili predtým, než sa začnú realizovať,“ tvrdí pre Pravdu hlavný ekonóm strany Tomáš Meravý. Dodáva, že budú žiadať, aby sa reforma realizovala vo viacerých fázach.

Hovorca koaličnej strany SaS Ondrej Šprlák odkázal, že sa chcú najskôr stretnúť k danej veci s ministrom financií a až potom sa strana vyjadrí verejne. „K reforme sme už jedno stretnutie s pánom ministrom mali, pričom ďalšie stretnutie bude v piatok,“ tvrdí Šprlák.

Tlačové oddelenie hnutia Sme rodina tvrdí, že je predčasné sa k tomu vyjadrovať, pretože sa bude v koalícii a v poslaneckých kluboch ešte veľa o tom rokovať.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #dane #odvody #reforma #zamestnanci #živnostníci #Igor Matovič