Pokračovanie článku: Nezamestnaných je rekordne málo. Jeden okres však ide proti prúdu (grafy)

„Stále máme aktívne projekty na podporu zamestnanosti. Pred viac ako mesiacom sme spustili projekt Chyť sa svojej šance. V rámci neho evidujeme k 15.novembru 938 žiadostí o poskytnutie finančného príspevku v rámci všetkých jeho troch opatrení, a to na 1 140 pracovných miest. Uzatvorených máme už 339 dohôd na 386 nových pracovných miest za viac ako 1 a pol milióna eur,“ priblížil záujem o projekt Chyť sa svoje šance generálny riaditeľ a generálny tajomník Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny začalo projekt realizovať 1. októbra 2021 a záujemcovia môžu stále predkladať svoje žiadosti o poskytnutie finančného príspevku. Projekt Chyť sa svojej šance je zameraný na znevýhodnených, ako aj na mladých uchádzačov o zamestnanie do 30 rokov. Ide o motiváciu zamestnávateľov prostredníctvom finančného príspevku, aby sa nebáli zamestnať aj mladých uchádzačov o zamestnanie do 30 rokov a znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie. Zároveň môžu zamestnávatelia získať aj príspevok na časť platu zamestnanca, ktorý ich bude viesť pracovným procesom, tzv. mentora. Projekt počíta aj s podporou znevýhodnených uchádzačov, ktorí sa rozhodnú rozbehnúť vlastné podnikanie.

Najlepšie čísla za 18 mesiacov

Miera nezamestnanosti vypočítaná z celkového počtu uchádzačov o zamestnanie po prvýkrát od mája 2020 klesla pod 7,5 %. V októbri tak bola najnižšia za posledných 18 mesiacov, dosiahla úroveň 7,49 %.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #nezamestnanosť #Milan Krajniak