Pokračovanie článku: Matovič predstavil prvú časť daňovo-odvodovej revolúcie. Pracujúci rodič môže dostať až 200 eur na dieťa

Kollárovci sú za, sulíkovci váhajú

Boris Kollár sa vyjadril, že daňovú reformu podporia. „Nebudeme ju sabotovať a budeme robiť všetko pre to, aby reforma prešla,“ povedal predseda parlamentu a dodal, že sa im návrh veľmi páči. „Keď niekto tvrdí, že sme proti reformám, tak je to hlúposť, musí to byť len podrobne odkomunikované. Naša strana bude vždy za podporu rodiny s deťmi,“ dodal Kollár. Podľa poslanca strany Za ľudí Tomáša Meravého principiálne s cieľmi reforiem súhlasia a oceňujú, že boli zapracovane ich priority, napríklad zvýšenie daňového bonusu. „Samozrejme, my tiež očakávame, že k tomu bude diskusia – sme pripravení zapracovať aj pripomienky odborníkov,“ povedal pre Pravdu Meravý.

Šéf SaS Richard Sulík sa vyjadril, že žiadny písomný návrh daňovo-odvodovej reformy nedostal. Preto sa k tomu nechce vyjadrovať, kým sa nestretne s Igorom Matovičom. „Počkám si na návrh a až potom sa vyjadrím,“ povedal.

Podľa strany Hlas celá daňová reforma zatiaľ vyzerá ako typické cirkusové číslo Igora Matoviča. „Veľkolepé kulisy, tajomné slogany a predvádzanie sa pred kamerami, no jeho samotní koaliční partneri sa o reforme dozvedajú z televíznych obrazoviek,“ uviedla strana v reakcii na daňovú reformu. Podľa nich to dopadne rovnako ako doterajšie Matovičove nápady.

© Autorské práva vyhradené

633 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #daňovo-odvodová reforma