Mzdy ako na seniornej úrovni a vyššie pozície. Situácia na trhu práce praje mladým ľuďom

Aktuálna situácia s nedostatkom kvalifikovanej aj nekvalifikovanej odbornej sily naprieč odbormi a regiónmi praje mladým ľuďom.

11.11.2021 11:53
práca, bicykel, čítanie, muž, zamestnanec Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Môžu sa tak zamestnať na pozíciách, ktoré by boli pred pár rokmi pre nich nepredstaviteľné a navyše za mzdu pôvodne určenú seniorným pozíciám, píše sa v tlačovej správe personálnej spoločnosti Grafton.

Nedostatok pracovnej sily však v dnešnej dobe vedie k rastu vzájomnej konkurencie medzi zamestnávateľmi a tak môžu aj mladí ľudia bez praxe získať zaujímavú pracovnú pozíciu.

Miroslav Garaj, country Manager Slovakia v personálnej agentúre Grafton Čítajte viac Platy zaznamenali raketový rast. Odborník však vysvetľuje, aká je realita

„Ak má záujemca správne pracovné návyky, motiváciu a záujem, firmy sú pripravené ho zaučiť a pomôcť mu získať potrebnú odbornosť. S rastúcou kvalifikáciou si tak potom môžu kandidáti určovať nielen výšku mzdy, ale aj rôzne nefinančné benefity,“ hovorí Miroslav Garaj, managing director personálnej agentúry Grafton a uvádza odvetvia, v ktorých je aktuálne najjednoduchšie zamestnať sa pre absolventov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mladí ľudia #mzdy #trh práce