Získať peniaze za očkovanie sa dá aj bez lotérie. Matovičov rezort posunul registráciu na sprostredkovateľský bonus

Podobne ako pri zapojení sa do lotérie aj o sprostredko­vateľský bonus sa môže uchádzať len občan Slovenska, ktorý dosiahol vek 18 rokov a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky. Potrebný je tiež účet v banke.

10.11.2021 11:02
Igor Matovič, lotéria Foto: ,
Igor Matovič
debata (4)

Ministerstvo financií chce výjsť v ústrety ľuďom, ktorí si z rôznych dôvodov nestíhajú uplatniť svoj sprostredkovateľský bonus. Rozhodli sa preto posunúť termín na registráciu až do 18. novembra.

Matovičov rezort ďalej informuje, že registrácia pre uplatnenie sprostredkova­teľského bonusu skončí 18.11.2021 o 08:00 hodine. „Nezabudnite preto využiť Vašu šancu získať finančnú odmenu a zaregistrujte sa s kódom od očkovanej osoby na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk ešte dnes,“ píše vo svojej tlačovej správe rezort financií.

Ako ďalej informujú, tak v prípade, ak ste zaočkovaná osoba a ku dnešnému dňu Vám nebol zaslaný kód pre sprostredkovateľský bonus, no domnievate sa, že spĺňate zákonné podmienky na jeho pridelenie, kontaktujte s požiadavkou o preverenie technickú podporu na tel. čísle 048/43 17 222 alebo tak urobte prostredníctvom kontaktného formulára (www.financnasprava.sk/…ckovacia-lot).

Ak nemáte v systéme pre evidenciu očkovaných zapísané obe podané dávky vakcíny, Ministerstvo financií SR Vás nebude schopné overiť a prideliť Vám kód pre sprostredkovateľský bonus. Na preverenie toho, či máte v systéme zapísané obe dávky očkovacej látky, kontaktujte NCZI alebo svojho lekára.

Ako to funguje

Pripomeňme si ako tento tento finančný nástroj funguje. Sprostredkovateľ môže získať odmenu tak, že zaočkovaná osoba sa zaregistruje na spomínanej stránke, získa špecifický kód, a ten následne odovzdá sprostredkova­teľovi, ktorý ju na očkovanie prehovoril. Sprostredkovateľ si bonus uplatní až vtedy, keď zaočkovaná osoba bude mať obe dávky vakcíny.

Kto sa môže o bonus uchádzať?

Podobne ako pri zapojení sa do lotérie aj o sprostredko­vateľský bonus sa môže uchádzať len občan Slovenska, ktorý dosiahol vek 18 rokov a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky. Potrebný je tiež účet v banke.

Registrácia prebieha rovnako na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk. Zároveň platí aj to, že osoba sa musí dať plne zaočkovať na území Slovenska. Úlohu nebude zohrávať či je, alebo nie je vakcína registrovaná. Očkovaná osoba musí byť registrovaná v databáze Národného centra zdravotníckych informácií.

Výška bonusu pre sprostredkovateľa závisí od veku očkovanej osoby. Platí, že čím staršia osoba, tým vyšší bude bonus – od 30 do 90 eur. Rezort financií upozorňuje, že za jednu zaočkovanú osobu môže byť vyplatený len jeden sprostredkovateľský bonus. Bonus tiež nie je možné čerpať na ľubovoľný počet osôb, ale najviac za 50 zaočkovaných.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #bonus #sprostredkovateľ