Najväčšia akcia kriminalistov v histórii, agenti rozložili veľkú skupinu pašerákov cigariet. Pozrite si zásah (VIDEO)

Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS) spolu s kolegami z Ústredného úradu vyšetrovania policajného zboru (CBŠP) Poľska a Colnej správy Českej republiky rozložil organizovanú zločineckú skupinu obchodujúcu s nelegálnymi tabakovými výrobkami. Zadržaných bolo 19 osôb, medzi nimi aj hlavný organizátor. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informovali zástupcovia týchto inštitúcií.

04.11.2021 11:22 , aktualizované: 11:29
debata
VIDEO: Úspešná medzinárodná spolupráca v rámci akcie BOB, vďaka ktorej sa podarilo rozložiť organizovanú zločineckú skupinu obchodujúcu s nelegálnymi tabakovými výrobkami.
Video

Koordinovanú policajnú akciu s názvom BOB uskutočnil medzinárodný vyšetrovací tím ešte v septembri. Okrem zadržaných osôb bolo zaistených aj päť miliónov kusov nelegálnych cigariet, finančná hotovosť, výrobné linky a komponenty na spracovanie tabakových výrobkov. Cigarety mali smerovať najmä do štátov EÚ.

Kriminálny úrad finančnej správy tak má za sebou historicky najrozsiahlejšiu akciu, do ktorej sa zapojil. „Teší ma, že vďaka tejto spolupráci sa nám podarilo rozložiť organizovanú skupinu, ktorej nelegálny biznis presiahol hranice troch štátov. Finančná správa má za sebou enormne úspešný rok v odhaľovaní takejto nelegálnej trestnej činnosti a toto je len ďalší dôkaz o tom, že obchodu s nelegálnym tabakom u nás odzvonilo,“ skonštatoval prezident slovenskej finančnej správy Jiří Žežulka.

Cífer, obecný úrad Čítajte viac Pandémia pripravila obce o vyše 120 miliónov eur na daniach (+ mapa a tabuľky)

KÚFS v Nitrianskom a Trnavskom kraji vykonal štyri domové prehliadky a 21 prehliadok iných priestorov a pozemkov. Kriminalisti finančnej správy zaistili takmer 1,8 milióna kusov cigariet bez platnej kontrolnej známky, tri plne funkčné výrobné linky a finančnú hotovosť vo výške viac ako 37.000 eur. Len na území Slovenska bola predbežne vyčíslená škoda na spotrebnej dani pri z tabakových výrobkov vo výške 204.700 eur. Ak by sa vyrobené cigarety na základe zaistených komponentov a krabičiek dostali na čierny trh, nelegálni obchodníci by ich mohli predať za viac ako 32 miliónov eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #kriminalita #pašovanie cigariet