Pokračovanie článku: Vláda schválila zmeny v exekúciách. Koľko po novom zostane matke s deťmi či dôchodcom? (+tabuľky s presnými sumami)

Konflikt s exekútormi

Exekútori namietajú, že z mnohých exekúcií po prijatí nového nariadenia nebude možné strhnúť na splácanie dlhu nič a stanú sa tak nevymožiteľnými. Matovič im odkázal, že prídu nanajvýš o lukratívne zárobky, ktoré majú z vymáhania pochybných pôžičiek. „Exekútori prídu o príjmy predovšetkým z nemorálneho biznisu nebankoviek. Hody sa raz museli skončiť,” odkázal exekútorom Matovič.

Stanislava Kolesárová zo Slovenskej komory exekútorov namieta, že vymáhanie nebankových pôžičiek je minimálnym percentom zo všetkých exekúcií a väčšina takýchto exekúcií už bola dávno ukončená. „Navyše treba zdôrazniť, že o tom, či je nárok veriteľa spravodlivý, alebo nie, stále rozhodujú súdy v rámci súdnych konaní. Nie súdni exekútori a už vôbec nie politici. Slovenská komora exekútorov sa svojimi vyhláseniami snaží chrániť spravodlivosť a vymožiteľnosť práva, a nie biznis exekútorov, ako sa to niekto snaží podsúvať,” reaguje Kolesárová.

© Autorské práva vyhradené

51 debata chyba
Viac na túto tému: #exekúcie #zmeny v exekúciách #vymáhanie pohľadávok