Slovenská banka prichádza s veľkou akciou, ponúka rekordne nízku sadzbu na hypotéku. S pár podmienkami

365.bank prichádza s ponukou pre všetkých, ktorých dom alebo byt patrí medzi pasívne budovy a má energetický certifikát triedy A alebo sa dá zaradiť do nižšej triedy B a patrí medzi nízkoenergetické domy.

30.09.2021 18:24
365.bank otvára svoje prvé pobočky Foto:
debata (2)

Banka v tlačovej správe píše, že úver poskytnú do výšky 70 percent z ceny nehnuteľnosti. „Klienti s energeticky úsporným bývaním získajú u nás zníženú sadzbu na hypotéku a to už od úrovne 0,365 percenta ročne, ak potrebujú financovať bývanie maximálne do hodnoty 70 percent z ceny nehnuteľnosti a to bez poplatku za poskytnutie úveru,“ tvrdí Nikola Kovaničová, head of Product and Sales Support v 365.bank.

Nižšiu sadzbu pritom môžu získať aj klienti, ktorí chcú refinancovať svoj doterajší úver na bývanie. Akcia platí od začiatku októbra.

nájom, prenájom, nové bývanie, sťahovanie, manželia Čítajte viac Ľudia si požičiavajú rekordné miliardy, úroky na hypotékach sú veľmi lacné. Refinancom ľudia vedia ušetriť

Pri hypotéke 100-tisíc eur na 20 rokov by pri takejto sadzbe zaplatil dlžník približne 3 700 eur na úrokoch, tvrdí 365.bank. Pri priemernej úrokovej sadzbe nových úverov s fixáciou do päť rokov vo výške 0,96 percenta ročne (podľa augustových štatistík NBS) by pritom zaplatil o približne šesťtisíc eur viac, dodáva.

Výhodnú sadzbu môžu získať aj tí, ktorí nemajú energeticky úsporný dom, ale chcú do neho investovať. „Ak nám klient preukáže, že do jedného roka vykonal úpravy nehnuteľnosti, ktoré výrazne znížili spotrebu energie, čím sa nehnuteľnosť dostala do energetickej kategórie A alebo B, môže si tiež uplatniť zníženú úrokovú sadzbu,“ dodáva Kovaničová.

pracujúci penzisti, dôchodca, notebook Čítajte viac Dôchodcovia s hypotékami na krku. Rastie podiel ľudí, ktorí budú dlhy splácať v starobe, zvládnu to?

Takúto úrokovú sadzbu môžu získať majitelia nehnuteľností v prípade, že si bývanie zateplia, prejdú na ekologickejší a úspornejší spôsob vykurovania, či si nainštalujú solárne panely na výrobu elektriny, prípadne vymenia okná a dvere, čím znížia únik tepla.

Doteraz rekordne nízku sadzbu na hypotékach ponúkala Prima banka. A to 0,4 percenta na 40 mesiacov, no koncom septembra ju zrušila.

Základné parametre hypotéky so zníženou sadzbou:

  • energetický certifikát kategórie A alebo B
  • úroková sadzba už od 0,365% ročne
  • bez poplatku za poskytnutie hypotéky
  • preplatenie poplatku za predčasné splatenie úveru z inej banky

ZDROJ: 365.bank

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hypotéka #365.bank