Poslanci neschválili ďalšie mimoriadne schôdze. Zaoberať sa mali katastrofálnym stavom zdravotníctva a verejným financiám

Poslanci žiadali vládu a ministra zdravotníctva, aby do 15. októbra 2021 predložili plénu informáciu o súčasnom stave zdravotníctva a návrh okamžitých opatrení na odvrátenie kolapsu slovenského zdravotníctva

29.09.2021 09:37
NR SR parlament Foto: ,
Ilustračná foto
debata (23)

Nezaradení poslanci parlamentu Tomáš Taraba a Filip Kuffa neuspeli so svojím návrhom prijať na 46. schôdzi uznesenie NR SR ku „katastrofálnemu stavu v slovenskom zdravotníctve a k ohrozeniu verejného zdravia občanov Slovenskej republiky". Upozorňovali v ňom na vážny pokles lekárskeho personálu v nemocniciach, klesajúcu dostupnosť zdravotnej starostlivosti a neudržateľný stav prečerpaných nadčasov zdravotníckeho personálu. Žiadali tiež vládu a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby do 15. októbra 2021 predložili plénu informáciu o súčasnom stave zdravotníctva na Slovensku a návrh okamžitých opatrení na odvrátenie kolapsu slovenského zdravotníctva. Program tejto mimoriadnej schôdze poslanci neschválili.

Taktiež mimoriadna schôdza parlamentu venovaná verejným financiám, ktorú iniciovali poslanci strany Smer-SD, nebude. Program tejto schôdze totiž poslanci neschválili. Za bolo iba 47 poslancov, teda mimoriadnu schôdzu ukončili bez prerokovania návrhu. Proti bolo 15 poslancov, zdržalo sa 56 a jeden nehlasoval.

parlament Čítajte aj O cenách potravín sa v parlamente hovoriť nebude. Poslanci neschválili program

Podľa predsedu strany Roberta Fica sú verejné financie v „totálnom rozklade“ a sú na tom podľa medzinárodných inštitúcií najhoršie v rámci EÚ. Preto spolu s Ladislavom Kamenickým a Dušanom Muňkom predložili návrh uznesenia, ktorým žiadali vládu o predloženie Plánu vlády Slovenskej republiky na stabilizáciu stavu verejných financií od roku 2022.

23 debata chyba