Ľudia chcú pracovať z domu aj po pandémii. Hlavným dôvodom má byť ušetrený čas

Viac ako dve tretiny zamestnancov v Nemecku, ktorí pre koronakrízu pracujú z domu, chcú v takomto spôsobe výkonu svojho zamestnania pokračovať aj po pandémii. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky inštitútu YouGov, o ktorého výsledkoch v pondelok informovala agentúra DPA.

13.09.2021 09:37 , aktualizované: 15.09.2021 09:43
žena, práca, home office, rozmýšľanie, písanie
Ilustračné foto.
debata (1)

Podľa tejto sondáže, ktorá prebehla koncom júla na objednávku energetickej firmy EON, sa popularita práce z domu v dôsledku pandémie zvýšila. Až 71 percent z respondentov, ktorí pracujú z domu, uviedlo, že by v takomto spôsobe práce chceli pokračovať aj v budúcnosti. Ich počet sa tak zvýšil oproti začiatkom pandémie, respektíve prieskumu z vlaňajšieho mája, keď sa tak vyjadrilo len 58 percent opýtaných, pripomína DPA.

Približne štvrtina opýtaných (26 percent) v najnovšom prieskume uviedla, že by rada pracovala z domu stále. Zvyšných 45 percent by chcelo mať možnosť pracovať na striedačku z domu a z kancelárie, približuje DPA.

libra, veľká británia, brexit Čítajte viac Británia po brexite mizne z desiatky najväčších obchodných partnerov Nemecka

Sondáž pátrala aj po príčinách čoraz väčšej obľúbenosti práce z domu. Najčastejším dôvodom respondentov sa ukázal byť čas, ktorí ušetria, keď nemusia dochádzať do práce. Na tom sa zhodlo až 70 percent opýtaných. Ďalšími dôvodmi bola flexibilnejšia pracovná doba (57 percent opýtaných), ušetrenie financií za cestovné (52 percent) či pozitívny dosah na životné prostredie (43 percent).

Pozrite si reláciu Ide o nás na tému:

Túžba po zmenách v kariére ide naprieč generáciami: Hitom bude práca odkiaľkoľvek
Video

Podcastová verzia tu:

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #home office