Z Matoviča sa stáva finančný jastrab. Vyzýva štáty EÚ na uťahovanie opaskov

Igor Matovič sa pripojil k ďalším siedmim ministrom financií EÚ, ktorí vyzývajú kolegov, aby po pandemických výdavkoch začali prísne šetriť.

12.09.2021 07:30
Igor Matovič
Igor Matovič
debata (292)

Myslite v prvom rade na zdravie verejných financií a znižujte verejný dlh, ktorý vznikol počas koronakrízy, upozorňuje Matovič spolu s kolegami v dokumente, ktorý podporili ministri financií Česka, Dánska, Fínska, Holandska, Lotyšska, Rakúska, Slovenska a Švédska.

„Minister financií Igor Matovič aj so svojimi kolegami z iných krajín tak dáva jasný signál pre Európsku komisiu, že pri akejkoľvek zmene pravidiel je v prvom rade dôležitejšia dôsledná príprava ako narýchlo pripravené opatrenia. Financial Times vo svojom článku podotkol, že dokument je ‚včasným zásahom do politicky nabitej diskusie o tom, ako by mala EÚ prepracovať svoj fiškálny rámec po koronakríze‘,“ uviedlo ministerstvo financií.

Osem ministrov vo svojom dokumente naznačuje, že sú ochotní vidieť opätovné uplatňovanie fiškálnych pravidiel, a to pravdepodobne na začiatku roka 2023, uviedol Matovičov rezort v statuse na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

292 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo financií #Igor Matovič