Matovičov rezort ušetril štyri milióny eur. Dostal historicky najvyššiu zľavu na IT nákupy

Táto úspora nie je jediná, ktorá sa ministerstvu v poslednom období podarila.

30.08.2021 09:59
Igor Matovič Foto: ,
Igor Matovič
debata (15)

Ministerstvo financií (MF) SR ušetrilo za nákup hardvéru, softvérových licencií a podporných služieb voči cenníkovým cenám viac ako štyri milióny eur. Namiesto 7,2 milióna eur, za ktoré tieto IT produkty bežne nakupovali, zaplatí rezort iba 3,1 milióna eur. Zľavy sa ministerstvu podarilo dosiahnuť rokovaniami a novým prístupom k tendrom, informoval v pondelok rezort financií.

pracujúci penzisti, peniaze, mince Čítajte viac Prichádzajú zmeny v exekúciách. Komu to vyhovuje a kto na to môže doplatiť?

„Ide tak o historicky najvyššiu zľavu v štátnej správe na Slovensku v nákupe spomínaných IT služieb. Ministerstvo financií to dosiahlo férovejším a zodpovednejším prístupom s dôrazom na efektívne čerpanie verejných financií. Vďaka tomu tak IT databázy, na ktorých funguje ministerstvo financií, ale aj Finančná správa SR, Štátna pokladnica, NASES, NDS a ďalšie významné štátne inštitúcie, budú aktuálne a zabezpečené," uviedol rezort.

Táto úspora nie je jediná, ktorá sa ministerstvu v poslednom období podarila. Počas uplynulých mesiacov MF na ďalších IT službách pre štát ušetrilo už viac ako 45 miliónov eur.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #IT #ministerstvo financií #Igor Matovič