V potravinástve pracuje vyše 30-tisíc ľudí, ich počet klesol len minimálne

Výraznejšie sa počet zamestnancov medziročne zvýšil vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 8,3 %, vo výrobe hotových krmív o 6,4 % a v úprave a spracovaní mlieka o 5,4 %.

22.08.2021 11:51
masokombinat Foto: ,
Koronakríza zamestnanosť v potravinárskom sektore neovplyvnila-
debata

V potravinárskom priemysle SR v 1. polroku tohto roku pracovalo 31.363 zamestnan­cov. Oproti 1. polroku 2020 sa stav zamestnancov znížil o 0,1 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa v 1. polroku 2021 zaznamenalo v odbore tzv. ostatných potravinárskych výrobkov o 10,4 % a výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov o 10,3 %.

Výraznejšie sa počet zamestnancov medziročne zvýšil vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov o 8,3 %, vo výrobe hotových krmív o 6,4 % a v úprave a spracovaní mlieka o 5,4 %. Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov v 1. polroku 2021 sa evidovalo vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek o 0,1 % a vo výrobe hroznového vína o 1,6 %.

Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. polroku 2021 nastalo vo výrobnom odbore stáčanie prírodných minerálnych vôd a výroba nealko nápojov o 14,5 %, vo výrobe mlynských výrobkov o 10,3 %, výrobe cestovín o 7,4 % a výrobe piva a sladu o 6,5 %.

Facebook X.com debata chyba Newsletter
Viac na túto tému: #zamestnanosť #potravinárstvo #SPPK #výroba potravín