Sulíkov štátny tajomník kritizuje Krajniakov návrh. Nedohodli sme sa na tom, tvrdí

Zároveň nabáda všetkých kompetentných, aby sa zdržali akýchkoľvek návrhov, než budú mať ako vláda jasnú dohodu.

02.08.2021 12:22
Richard Sulík, Roman Oravec, Marián Viskupič Foto: ,
Koaličná strana SaS.
debata (9)

Avizované zmeny v rodinnom podnikaní alebo v systéme odvodov zrejme nenájdu podporu v celej koalícii. Štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Ján Oravec to konštatuje na sociálnej sieti. Rezortu práce zároveň vyčíta, že zmeny predstavuje bez predchádzajúcej dohody.

„Kolegovia na ministerstve práce sa zrejme rozhodli strihnúť si toto leto v štýle jednostrannosti,“ upozorňuje. Ako dodáva, najprv na pripomienkovanie predložili zákon o sociálnej ekonomike, v ktorom navrhujú podľa neho bizarnú úpravu rodinného podnikania.

Milan Krajniak Čítajte viac Krajniak ukázal, ako budú vyzerať dôchodky a rodičovský bonus. Zaplatia ho boháči

S ňou podľa vyjadrenia štátneho tajomníka nemôžu ani pri najlepšej vôli súhlasiť. „A teraz prichádzajú s návrhom na zvýšenie odvodov, s ktorým taktiež nemôžeme súhlasiť. Opäť jednostranne a opäť bez dohody,“ tvrdí štátny tajomník.

Oravec pritom podľa zverejneného statusu nabáda rezort práce, ale aj všetkých ostatných kompetentných, aby sa zdržali akýchkoľvek návrhov na pokútne zvyšovanie odvodov alebo daní predtým, než budú mať ako vláda jasnú dohodu o zmenách všetkých daní a odvodov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Oravec #sociálne odvody #Milan Krajniak