Novým štátnym tajomníkom ministerstva informatizácie sa stane Ján Hargaš, ktorý pôsobil v Slovensko.Digital

Hargaš pôsobil doteraz na MIRRI ako poradca ministerky.

14.07.2021 12:52
Ján Hargaš Foto:
debata (1)

Vládny kabinet na svojom stredajšom rokovaní odvolal z funkcie štátneho tajomníka Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR Mareka Antala. O uvoľnenie z funkcie požiadal sám. Zároveň vláda na návrh vicepremiérky a šéfky rezortu informatizácie Veroniky Remišovej (Za ľudí) vymenovala za Antalovho nástupcu Jána Hargaša. Funkciu preberie od štvrtka (15. 7.).

Hargaš pôsobil doteraz na MIRRI ako poradca ministerky. V roku 2019 tiež pracoval v občianskom združení Slovensko.Digital ako senior expert a člen rady združenia, a predtým tiež v tom istom združení ako výkonný riaditeľ.

Veronika Remišová Čítajte viac Novým generálnym riaditeľom NASES sa stal Pavol Karel

Antal oznámil, že požiadal o uvoľnenie z funkcie minulý týždeň, tvrdil, že o svojom odchode uvažoval už v marci. MIRRI vtedy reagovalo, že Remišová nebola spokojná s Antalovou prácou na poste štátneho tajomníka už dlhodobo, poslednou kvapkou mal byť nie dobre pripravený projekt mobilného ID.

Na to neskôr reagoval aj sám Antal, a Remišovej vyjadrenia okomentoval, ako pomstu. „Odchádzam ako štátny tajomník z ministerstva, ktoré ma v názve informatizáciu. Žiaľ, prax ukázala, že ak minister/ka nerozumie IT, nemôže to byť priorita rezortu,“ napísal Antal na sociálnej sieti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #informatizácia #Ministerstvo investícií regionálneho rozvoja a informatizácie