Nie je dôvod presúvať termíny očkovania. Matovič reaguje na veľa otázok o jeho lotérii a bonusoch

Veľa otázok a žiadne odpovede. Ministerstvo financií je v súčasnosti zahltené otázkami, kde si ľudia môžu uplatniť svoj sprostredkovateľský bonus, či prihlásiť sa do očkovacej prémie. Pred týždňom totiž rezort oznámil novinku v podobe finančného ohodnotenia, mnohým však chýbajú detaily.

09.07.2021 10:56
igor matovič, očkovanie Foto: ,
Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič
debata (34)

„Do očkovacej prémie sa bude môcť prihlásiť každý zaočkovaný bez ohľadu na to, kedy vakcínu dostal. Nárok na sprostredkovateľský bonus budú mať všetci tí, ktorí odporučia očkovanie inej osobe, a tá absolvuje prvú dávku po 1. 7. a druhú dávku do 31. 10. 2021,“ píše rezort v tlačovej správe.

Webová stránka, na ktorej si budú môcť ľudia uplatniť sprostredkovateľský bonus či prihlásiť sa do očkovacej prémie, podľa ministerstva ešte nie je spustená. To však podľa rezortu nie je dôvod na to, aby záujemcovia presúvali svoje termíny na očkovanie a čakali až na spustenie prihlasovania.

matovič Čítajte aj Daj sa zaočkovať a vyhraj dva milióny. Matovič vymyslel lotériu a bonus, uspeje u ľudí?

„Uplatniť si sprostredkovateľský bonus budú môcť ľudia až do 7 dní od spustenia prihlasovania. Do očkovacej prémie sa budú môcť zaočkovaní prihlásiť kedykoľvek. O presnom termíne spustenia registrácie budeme verejnosť včas informovať,“ dodáva tlačový odbor ministerstva.

Následne, keď bude systém spustený, budú môcť zaočkovaní prihlásiť svojho sprostredkovateľa na bonus do 7 dní od druhej dávky vakcíny, resp. od termínu zaočkovania jednodávkovou vakcínou. Opatrenie bolo schválené poslancami parlamentu a v súčasnosti čaká na podpis prezidentky.

© Autorské práva vyhradené

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Matovič #očkovací bonus #očkovacia lotéria