Tripartita odporúča posunúť návrh zmeny zákona o verejnom obstarávaní do ďalšieho legislatívneho procesu

Členovia Hospodárskej a sociálnej rady SR (HSR) odporúčajú posunutie návrhu zmeny zákona o verejnom obstarávaní do ďalšieho legislatívneho procesu. Vyplýva to zo záverov ich pondelkového rokovania, nakoľko väčšina pripomienok sociálnych partnerov bola odstránená. Sociálni partneri sa tiež zhodli, že s ohľadom na jednotlivé pripomienky návrh zmeny zákona o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy opätovne prerokujú na najbližšom augustovom rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady SR. Po prvýkrát sa na rokovaní sociálnych partnerov zúčastnil aj zástupca Spoločných odborov Slovenska, nového člena HSR.

28.06.2021 17:49
debata

Ako ďalej uviedol rezort práce, sociálni partneri hovorili v bode rôzne hlavne o pripravenosti štátu a štátnej pomoci pre podniky s ohľadom na očakávanú tretiu vlnu pandémie. Predmetom diskusie bola aj pripravovaná novela Zákonníka práce a zákon o podpore v čase skrátenej práce.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak na pôde tripartity opätovne pripomenul prítomnému predsedovi Rady Odborového zväzu KOVO Emilovi Machynovi, že v prípade záujmu je s ním pripravený rokovať na rezorte práce kedykoľvek aj osobne.

debata chyba
Viac na túto tému: #verejné obstarávanie #tripartita