Ľudí bez práce ubúda len pomaly. Pozrite si, ktoré okresy sú na tom najhoršie

Nezamestnanosť sa v minulom mesiaci zvýšila v 25 okresoch, na aprílovej úrovni zotrvala v dvoch okresoch a klesla v 52 okresoch.

21.06.2021 10:40
úrad práce Foto: ,
Ilustračná foto.
debata (1)

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku presahuje 15-percentnú hranicu v ôsmich okresoch. Najhoršia situácia je v okrese Rimavská Sobota, v ktorom miera nezamestnanosti v máji stúpla o 0,14 percen­tuálneho bodu na 21,19 percenta. Nasleduje okres Revúca s medzimesačným poklesom miery nezamestnanosti o 0,10 percen­tuálneho bodu na 20,08 percenta.

Trojicu okresov s najvyššou mierou nezamestnanosti dopĺňa okres Kežmarok, ktorý v minulom mesiaci zaznamenal pokles miery nezamestnanosti o 0,17 percen­tuálneho bodu na 19,21 percenta. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Nezamestnanosť sa v minulom mesiaci zvýšila v 25 okresoch na Slovensku, na aprílovej úrovni zotrvala v dvoch okresoch a klesla v 52 okresoch. Najvýraznejší nárast, a to o 0,51 percen­tuálneho bodu, zaznamenal v máji okres Sobrance.

Vieden restauracia pandemia Čítajte viac Nemá kto variť a upratovať. Nepomohla ani štátna pomoc, po pandémii chýbajú tisícky zamestnancov

Mieru evidovanej nezamestnanosti pod piatimi percentami vykazuje 14 okresov na Slovensku. Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Hlohovec. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 3,92 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

Nasleduje okres Bratislava V s mierou evidovanej nezamestnanosti na úrovni 3,95 percenta a okres Ilava, v ktorom miera nezamestnanosti v máji dosiahla 4,15 percenta. Do pätice okresov s najnižšou mierou nezamestnanosti sa dostali aj okresy Bratislava I s mierou nezamestnanosti 4,17 percenta a Nitra, kde miera nezamestnanosti dosiahla 4,22 percenta.

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku sa v máji medzimesačne znížila o 0,08 percen­tuálneho bodu na 7,92 percenta. Medziročne miera nezamestnanosti na Slovensku však v minulom mesiaci stúpla o 0,72 percen­tuálneho bodu. Počet uchádzačov o zamestnanie pripravených ihneď nastúpiť do práce dosiahol máji tohto roka 217 162 osôb, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom pokles o 2 131 osôb.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zamestnanosť #nezamestnanosť #Slovensko #hladové doliny