Pandemická situácia sa zlepšila. SOS dotácia od júla končí

Vzhľadom na priaznivý vývoj pandemickej situácie, postupné uvoľňovanie a naviazanie pandemických opatrení na celonárodný covid automat a opätovnú možnosť vykonávať zárobkovú činnosť, s účinnosťou, v júli skončí SOS dotácia. Upozornilo na to Ústredie práce.

16.06.2021 17:42
ruky, peniaze, euro, bankovky, oblek, počítanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Prijímateľom a žiadateľom SOS dotácie bude SOS dotácia posledný krát vyplatená v mesiaci júl 2021 za mesiac jún 2021. Žiadosti predložené v júli už nebudú príslušným úradom práce, sociálnych vecí a rodiny posudzované.

Tí, ktorí sa stále nachádzajú v nepriaznivej finančnej situácii, majú podľa ústredia žiadať o pomoc v hmotnej núdzi na príslušnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny. V prípade priznania nároku bude takýmto klientom pomoc vyplatená v už v auguste, a teda bude zabezpečená kontinuita príjmu klientov, ktorí sú na pomoc štátu odkázaní.

minister práce a sociálnych vecí Milan Krajniak (Sme rodina) Čítajte aj Vláda schválila pomoc pre ľudí a firmy. Kto si prilepší a čo sa bude meniť?

Zároveň fyzické osoby, ktoré sa ocitnú v krízových životných situáciách alebo mimoriadne nepriaznivých životných situáciách, môžu ministerstvo práce požiadať o poskytnutie dotácie na podporu humanitárnej pomoci, a to v zmysle zákona o dotáciách v pôsobnosti ministerstva. Maximálna výška dotácie je 800 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SOS dotácia #pandemická situácia