Čistky v agrorezorte? Po príchode nového ministra Vlčana končia viacerí manažéri

Pár dní po vymenovaní do funkcie ministra pôdohospodárstva podľa webu polnoinfo.sk odchádzajú z rezortu desiatky mien.

11.06.2021 12:48
Samuel Vlčan Foto: ,
Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan.
debata (2)

Informuje o tom portál polnoinfo.sk.

Má ísť napríklad o generálneho riaditeľa sekcie potravinárstva Jaroslava Remžu, šéfa sekcie kontroly a obchodného dozoru Martina Pavlučíka či riaditeľa komunikácie Daniela Hrežíka.

Ďalej majú skončiť aj šéf odboru hospodárskej politiky Tomáš Bohunický či šéfka odboru verejného obstarávania Jana Gocká a šéf útvaru rezortnej informatiky Peter Lukáč, píše portál.

Navyše by malo prísť k ďalším odchodom.

Samuel Vlčan Čítajte viac Vlčana čaká akreditácia PPA a personálne zmeny. Spolieha sa na manažérske skúsenosti z bánk

Denník Pravda sa pýtal ministerstva na tieto odchody a Vlčanov rezort potvrdil, že „ukončenie štátnozamestna­neckého pracovného pomeru bolo na základe vlastných žiadostí dotknutých zamestnancov a v súlade so zákonom,“ reagovala Kristina Juričková z odboru komunikácie s tým, že viac informácií „vzhľadom na to, že proces ešte nie je ukončený, nebudeme poskytovať“.

Na doplňujúcu otázku, ktoré mená končia, rezort už nechcel odpovedať.

V piatok podľa informácií Pravdy odišli z pozícií dvaja z generálnych riaditeľov – sekcia poľnohospodárstva aj potravinárstva – (Martin Nevoľný a Jaroslav Remža), tiež hovorca rezortu Daniel Hrežík, ale aj ďalší pracovníci. Ešte v stredu vláda odvolala štátneho tajomníka Andreja Gajdoša a nie je vraj istá ani budúcnosť súčasného prvého štátneho tajomníka Martina Fecka.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Samuel Vlčan