Rezort dopravy chce rokovať s autodopravcami, nerozumie ich nátlakovému štýlu

Ministerstvo dopravy je pripravené rokovať s predstaviteľmi autodopravcov o hľadaní riešení ich problémov spôsobených aj pandémiou koronavírusu. Preto nerozumie nátlakovému štýlu zo strany Únie autodopravcov Slovenska (UNAS), ktorá pohrozila v prípade nečinnosti rezortov dopravy, financií a hospodárstva ostrými protestmi na slovenských cestách, a to podobne, ako tomu bolo v rokoch 2010 a 2020.

11.06.2021 12:12
protest autodopravcov Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako uviedol poradca ministra dopravy a výstavby pre strategickú a krízovú komunikáciu Ivan Rudolf, minister dopravy Andrej Doležal požiadal o účasť na rokovaní aj ministrov financií a hospodárstva, ale nevie garantovať aj ich účasť na stretnutí.

Rezort dopravy informoval zástupcov UNAS, že ich na ministerstve prijmú na pravidelnom spoločnom rokovaní pracovnej skupiny RADAR – Rada pre autodopravu za účasti predstaviteľov ČESMAD a Zväzu autobusovej dopravy (ZAD). Pracovná skupina sa stretne už najbližší utorok, pričom minister dopravy Andrej Doležal je pripravený rokovať s predstaviteľmi autodopravcov.

Autodopravcovia sú pripravení podľa šéfa UNAS Stanislava Skalu prejaviť svoju nespokojnosť na slovenských cestách. Dôvodom je, že napriek sľubu zo strany štátneho tajomníka ministerstva dopravy Jaroslava Kmeťa sa doteraz neuskutočnilo rokovanie s ministrami financií, hospodárstva a dopravy. „Sme znechutení totálnou ignoráciou našich združení a neriešenia problémov autodopravcov a odťahových služieb. Dané ministerstvá si neuvedomujú, že trpezlivosť máme len jednu a ďalej už nechceme počúvať len sľuby," upozornil Stanislav Skala s tým, že dopravcovia sú veľmi nervózni a veľa stratili pre COVID-19. „Už stačilo plakania a sľubov. Naše rodiny sľuby neuživia a nezaplatia dane," zdôraznil Stanislav Skala.

debata chyba
Viac na túto tému: #štrajk #ministerstvo dopravy #autodopravcovia