Sulík varoval špekulantov s dotáciami. Teraz sa na jeho rezort vracajú peniaze

Presné dôvody vrátenia pritom rezort hospodárstva aktuálne určiť nevie a priebežne eviduje vrátenie platieb z rôznych dôvodov.

10.06.2021 16:52
sulík Foto: ,
Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).
debata (1)

Minulotýždňová výzva ministra hospodárstva Richarda Sulíka adresovaná neoprávneným žiadateľov o dotácie na nájomné, aby vrátili poskytnuté finančné prostriedky, vyvolala podľa všetkého medzi podnikateľmi odozvu. Ako uviedol rezort hospodárstva, od minulej stredy zaznamenal vrátenie súm v prípade 12 žiadostí spolu vo výške 17 960 eur. Presné dôvody vrátenia pritom aktuálne ministerstvo určiť nevie a pripomína, že priebežne eviduje vrátenie platieb z rôznych dôvodov.

sulík Čítajte viac Sulík podáva v súvislosti s dotáciami na nájomné trestné oznámenie

„Napríklad mohlo byť v žiadosti zle uvedené číslo účtu, mohlo ísť o preklepy či nesprávne zohľadnená DPH. Ak na to žiadatelia prídu, platbu vrátia a komunikujú s rezortom hospodárstva spôsob podania novej, opravenej žiadosti,“ priblížila hovorkyňa rezortu Katarína Matejková. Ministerstvo zároveň zdôraznilo, že pokračuje v intenzívnych kontrolách už pridelených dotácií a pri podozreniach na subvenčný podvod podá trestné oznámenia, tak ako sa stalo minulý týždeň.

Minister hospodárstva Richard Sulík minulý týždeň informoval o podaní trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu subvenčného podvodu. Týka sa medializovaného prípadu skupiny bratislavských poslancov, ktorí mali neoprávnene žiadať o dotácie na nájomné.

„Som sklamaný z tohto konania a chcel by som všetkých ostatných žiadateľov upozorniť, že tu bude platiť nulová tolerancia,“ uviedol a zároveň na nepoctivých podnikateľov apeloval, aby peniaze vrátili. „Vráťte, prosím vás, tie peniaze, aby ste nemali v krátkej budúcnosti problém,“ odkázal im minister.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo hospodárstva #nájomné #dotácie na nájomné