Lidl opäť otvára outlet. Dokonca rovno dve predajne

Potraviny len ako doplnkový tovar. Spoločnosť Lidl má na Slovensku už dva outlety so spotrebným tovarom. Od štvrtka (3. 6. 2021) Lidl otvoril nový outlet v Liptovskom Hrádku. Prvú predajňu so zľavneným tovarom spoločnosť otvorila v Ilave ešte v druhej polovici roka 2019. Po polroku ju zatvorila. Reťazec vtedy dôvodil, že ilavský outlet bol nastavený len na určitý čas. Od konca mája je outlet opäť otvorený.

04.06.2021 11:21
Lidl Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Outlet je pre nás dočasným, a nie dlhodobým konceptom,“ povedal hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Bezák. Zdá sa tak, že po určitom období reťazec predajne pravdepodobne zatvorí. Nejde pritom o klasické predajne Lidl. Outlety sú situované v bývalých prevádzkach obchodov siete. „V oboch prípadoch ide o budovy našich niekdajších predajní, ktoré sme v danom meste zatvorili, pretože sme vnímali záujem zákazníkov o ich rozšírenie,“ Bezák.

Ľudia si v nich môžu nakúpiť tovar, ktorý sa už predtým predával v bežných kamenných predajniach. „Tento tovar je v stopercentnej kvalite, ale za ešte výhodnejšie, výpredajové ceny,“ hovorí Bezák. Ide pritom až o približne tisíc druhov spotrebného tovaru. Tovar je rozdelený do niekoľkých skupín. Na svoje si prídu ľudia, ktorí hľadajú veci do domácnosti, na voľný čas, ale aj oblečenie. Potraviny sa tu však kúpiť nedajú. Outlety sú otvorené od pondelka do soboty od 9.00 do 17.00.

VIDEO: Prvú outlet predajňu otvoril Lidl v Ilave. Pozrite si ju vo videu TV Pravda.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lidl #nakupovanie #outlet #tovar