Dovolenka pri mori? Letisko Bratislava spúšťa pravidelné linky

Desiatky pravidelných a charterových liniek. Od júna Letisko M. R. Štefánika v Bratislave spúšťa letnú dovolenkovú sezónu. Najviac pravidelných liniek od 1. júna spúšťa írska nízkonákladovka Ryanair - dokopy ich bude 15. „V júni budú môcť využiť cestujúci z Bratislavy 28 pravidelných liniek a spustia sa aj charterové lety cestovných kancelárií,“ hovorí Veronika Ševčíková, hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika.

01.06.2021 10:27
letisko, Ryanair, doprava, dovolenka, lietadlo,... Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (4)

Pravidelné linky spoločnosťou Ryanair budú z Letiska Letiska M. R. Štefánika do viacerých dovolenkových letovísk – na grécky ostrov Korfu, na španielsku Malorku a do Malagy, na Pafos na Cypre, do Alghera na talianskej Sardínii či bulharského Burgasu a z nich, informuje Ševčíková. V máji pritom Ryanair zabezpečoval len pravidelne lety do Kyjeva-Boryspiľu.

Väčšina plánuje dovolenku pri mori

Dovolenka pri mori je podľa Romana Berkesa, prezidenta Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr veľkým lákadlom. „Očakávame, že záujem bude dokonca väčší ako vlani o tomto čase už aj preto, že cestovné kancelárie, ale aj cestujúci majú viac skúseností a so situáciou v ktorej sa nachádzame sa postupne vyrovnávame,“ hovorí Berkes.

Z cestovateľského dotazníka portálu Pelikán.sk vyplýva, že až 95 percent opýtaných má v pláne v tomto roku cestovať. Pričom 82 percent z nich za rekreáciou.

„Od druhej polovice júna budú môcť cestujúci využiť aj pravidelné lety dopravcu Smartwings,“ hovorí Ševčíková. Práve pravidelné lety si objednávajú i cestovné kancelárie pre svojich klientov. Priamo z Bratislavy sa bude lietať na na grécke ostrovy Kréta, Korfu, Rodos, Zakyntos, do Larnaky na Cypre, do tureckej Antalye, bulharského Burgasu, talianskej Katánie a na Malorku.

Od 26. júna budú novinkou v ponuke cestovných kancelárií priame lety na Kanárske ostrovy a to raz týždenne. I lety na chorvátsky ostrov Brač. V pláne sú v ponuke charterových letov najmä lety do letovísk v Grécku, Španielsku, Taliansku, Turecku, Tunisku, Spojených arabských emirátoch či na Kapverdské ostrovy, informuje Ševčíková.

Lety do Hurgady v Egypte si pripravil dopravca Air Cairo. Lietať sa bude 2× týždenne a prvý let je naplánovaný 8. júna. Dvakrát do mesiaca sa bude lietať i do Štokholmu s leteckým dopravcom AirExplore.

Do Londýna opäť lietadlom

Írska nízkonákladovka opäť však spúšťa pravidelné lety od júna i do Birminghamu, Manchesteru, Edinburghu, Londýna-Stanstedu, Leedsu-Bradford, do írskeho Dublinu a Milána. Od júla pribudnú i lety do Bruselu a Paríža.

Ružová maďarská spoločnosť Wizz Air doteraz prevádzkovala lety z Bratislavy do Kyjeva-Žuljany a pridáva k ním od júna i lety do Londýna. „Od júla plánuje lietať aj do ukrajinských miest Odesa a Ľvov, do bulharskej Sofie či do Skopje v Severnom Macedónsku a spiatočne,“ hovorí Ševčíková.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #cestovný ruch #letisko M. R. Štefánika #leto 2021