Ústredný krízový štáb by mal podľa platformy pozostávať zo širokého spektra odborníkov. Nielen medicínskych, ale aj zo sektorov najviac zasiahnutých počas prvej a druhej vlny pandémie a odborníkov na krízové riadenie. Len v samotnom roku 2020 boli totiž gastro prevádzky zatvorené až 19 týždňov. Návrhy, podnety a situácie z praxe však nebolo možné komunikovať priamo v diskusiách vedúcim k zavádzaným opatreniam. Tie tak boli neraz robené podľa platformy od stola, bez prehľadu situácie v praxi.
„Pandemická komisia prijíma rozhodnutia, nezaložené na faktoch, ale na pocitoch, ktoré viedli neraz k nesprávnym rozhodnutiam ovplyvňujúcim celú krajinu. Komisia nezverejňuje dáta, matematické modely ani vedecké štúdie, na základe ktorých robí rozhodnutia. Ak bude tretia vlna, požadujeme, aby bol hlavným poradným orgánom vlády ÚKŠ, ktorý je transparentným a legislatívne ukotveným orgánom, zriadeným práve pre krízové situácie štátu,“ uviedol generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák.
Platforma #StáleMámeChuť združuje 14 kľúčových združení a iniciatív podnikateľov a dodávateľov v gastro sektore na Slovensku.