Ďalšie peniaze na boj s koronavírusom od Európskej únie. Z REACT-EU dostaneme 316,8 milióna eur

Európska komisia (EK) vo štvrtok v rámci programu REACT-EU schválila pre Belgicko, Francúzsko, Nemecko a Slovensko celkovo 838,8 milióna eur, aby uvedeným krajinám pomohla zvládnuť následky pandémie nového koronavírusu a pripravila ich na zotavenie sa po koronakríze.

27.05.2021 13:25
rodina, figúrky, peniaze, euro, vrece, váha Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Na Slovensku získa operačný program Ľudské zdroje ďalších 316,8 milióna eur na podporu opatrení na vytváranie a udržanie pracovných miest, prístup k vzdelaniu pre zraniteľné skupiny ľudí, služby zdravotnej starostlivosti a starostlivosti o dlhodobo chorých, finančné poradenstvo a bývanie pre ľudí bez domova.

REACT-EU je súčasťou multimiliardového programu EÚ budúcej generácie (NGEU), ktorý v priebehu rokov 2021 a 2022 poskytne dodatočné finančné prostriedky vo výške 50,6 miliárd eur (v súčasných cenách) na programy politiky súdržnosti.

Opatrenia sa zameriavajú na podporu odolnosti trhu práce, pracovných miest, malých a stredných podnikov a rodín s nízkym príjmom, ako aj na stanovenie budúcich základov pre zelenú a digitálnu transformáciu ekonomiky a udržateľného sociálno-ekonomického oživenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pandémia koronavírusu #REACT-EU