Tender na nový mýtny systém sa opäť predlžuje

Dôvodom sú námietky proti podmienkam v súťažných podkladoch alebo v iných dokumentoch.

20.05.2021 19:14
myto Foto:
Vyhodnotenie tendra na mýtny systém sa opäť kvôli námietkam odsúva.
debata

Prevádzku súčasného elektronického výberu mýta pre nákladné automobily a autobusy nad 3,5 tony má od začiatku roku 2023 nahradiť nový systém. Na rozdiel od terajšieho nevýhodného, fungujúceho od roku 2010 s vysokými nákladmi, by mal byť pre štát podľa portálu NašaDoprava.sk efektívnejší. To, či sa nový mýtny systém v réžii Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) podarí sprevádzkovať načas, hneď po uplynutí jej súčasnej zmluvy so spoločnosťou SkyToll koncom roku 2022, závisí od ďalšieho priebehu aktuálnej verejnej súťaže.

Zameraná je na vybudovanie elektronického mýtneho systému a poskytovanie služieb technickej podpory, a to v predpokladanej hodnote takmer 42 miliónov eur bez DPH na viac ako jedenásť rokov, vrátane opcie na päť rokov. Zatiaľ to podľa portálu NašaDoprava.sk vyzerá tak, že spustenie nového mýtneho systému od roku 2023 zostáva otázne pre časovú tieseň. Tender sa totiž naďalej predlžuje, lehota na predkladanie a otváranie ponúk je už druhýkrát posunutá, najnovšie zo 14. mája na 14. júna.

Dôvodom sú námietky proti podmienkam v súťažných podkladoch alebo v iných dokumentoch. Úrad pre verejné obstarávanie ich aktuálne posudzuje, predbežne pozastavil konanie diaľničiarov v súťaži a rozhodol, že lehoty neplynú až do právoplatnosti rozhodnutia.

debata chyba
Viac na túto tému: #NDS #mýtny systém #Národná diaľničná spoločnosť #mýtny tender