Menej byrokracie a jednoduchšie procesy. Remišová zrýchľuje čerpanie eurofondov

Čerpanie a riadenie eurofondov by malo byť od 15. júna tohto roka ešte jednoduchšie, rýchlejšie aj efektívnejšie. Vyplýva to z novely zákona o poskytovaní príspevkov z Európskych štrukturálnych a investičných fondov z dielne ministerky investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veroniky Remišovej, ktorú dnes schválil parlament.

05.05.2021 12:42
debata

Za posledné mesiace ide už o tretí balík zjednodušení, ktorý by mal zlepšiť aj transparentnosť eurofondov rozšírením rozsahu údajov a informácií, ktoré majú byť zverejňované a tým sprístupnené širokej verejnosti. Podľa ministerky Remišovej jej rezort dokázal, že čerpanie a riadenie eurofondov sa dá nastaviť tak, aby eurofondy pomáhali ľuďom a nie špekulantom a aby sa čerpali efektívne a zmysluplne.

remišová Čítajte viac Partnerská dohoda prešla Radou vlády. Vieme, kam pôjdu eurofondy ďalších 10 rokov

Veronika Remišová viackrát poukázala na to, že vďaka opatreniam, ktoré zaviedli, zachránili pre Slovensko stovky miliónov eur na budovanie lepších ciest, škôl, podporu zamestnanosti či zelených riešení. V nastúpenom trende chce pokračovať aj tomto v roku. Podľa nej riadenie eurofondov prešlo výraznými zmenami, ktoré prinášajú pre Slovensko pozitívne výsledky.

Výrazný pokrok v čerpaní eurofondov sa podľa Remišovej podarilo dosiahnuť vďaka tomu, že jednou z hlavných priorít ministerstva investícií je redukcia administratívnej záťaže a komplikovanosti nastavených implementačných procesov.

debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #investície #eurofondy #Veronika Remišová